AmhenforGambia.reismee.nl

Profiel

Naam Amber

Datum vertrek: donderdag 13 maart 2014
Datum terugkomst: dinsdag 25 april 2017

Momenteel in: Gambia

Over mij/mijn reis

 
Graag stellen we ons even aan jullie voor:
 
 
2014-03-311205bu.jpg

Wij zijn Henny en Amber, een stel uit Zwolle. In maart 2014 maakten wij onze eerste reis naar Gambia. Toen is bovenstaande foto ook gemaakt. We zijn getrouwd, hebben geen kinderen meer thuis wonen. Beiden hebben we een leuke baan, die het ons  mogelijk maakt te reizen. En daarnaast ook de middelen bied om nu en dan wat extra's voor anderen te kunnen doen. Rijk zijn we zeker niet, maar wij beschouwen ons geluk, onze gezondheid en het feit dat wij in het "welvarende rijkere deel van de wereld geboren zijn" als een groot voorrecht en onze rijkdom. We zijn harde werkers, maar genieten daarnaast ook van het leven, onze kinderen en kleinkinderen, onze reizen en het feit dat we soms anderen een beetje een duwtje in de rug kunnen en mogen geven.

We leerden het land Gambia en zijn bevolking kennen tijdens onze eerste reis naar Gambia. Dit alles  maakte direct een diepe onuitwisbare indruk op ons. Want ook al is Gambia één van de armste landen in Afrika, en zijn er heel veel dingen die er veel beter zouden kunnen,  de inwoners zijn enorm vriendelijk en sociaal. Al hebben zij doorgaans werkelijk gebrek aan alles, ze zijn gastvrij, respectvol en hartelijk en delen het weinige dat ze hebben bovendien nog graag met anderen. 

imgp3641.large.jpg

Wij waren voor een vakantie in Gambia, maar tevens op zoek naar een tweede thuisland. We wilden daarom ook vooral de manier van leven van de lokale bevolking ontdekken. Immers dàt is het "echte" Gambia en niet datgeen wat je ziet in de toeristenzones. We bezochten daarom niet alleen toeristische attracties, maar ook diverse compounds waarin de lokale bevolking leeft, een lokale kliniek, wat gemeenschappelijke tuinen en een aantal schooltjes. 

Wat ons diep raakte was de enorme armoede en tegelijkertijd ook de positieve uitstraling van de mensen. We voelden ons hier enorm bij thuis. Het was alsof we hier al jaren kwamen. We hadden kleding bij ons en schoolspullen en groentezaden, en hebben dat her en der verdeeld. Ook hebben we enkele balen rijst uitgedeeld. Terug in Nederland hebben we ervaren, dat een deel van ons hart in Gambia was achter gebleven. Het land in al zijn facetten is echt een deel van ons geworden.

Toevoeging:

Onze liefde voor Gambia en zijn inwoners is groot, en dus hebben we in 2014 besloten een initiatief op te zetten. We willen daar door middel van donaties en sponsoring via onszelf en giften en bijdragen van derden  directe kleinschalige steun ter plaatse proberen te bieden aan diverse projecten om zo de mensen te helpen. Voor meer info verwijzen we u graag naar de sponsor pagina's op deze website.

Wij willen dit doen zonder tussenkomst van grote commerciële hulporganisaties waar veel geld verdwijnt aan allerlei andere kosten. We willen daarom alles zelf in de hand houden en zijn dan ook vast van plan om regelmatig de vorderingen ter plaatse te gaan volgen. Bij deze willen we alvast één ding duidelijk maken. Al onze reizen naar Gambia ( twee á drie keer per jaar) en de persoonlijke kosten die we daar maken, zullen we ten alle tijden uit onze eigen zak blijven betalen. Hiervoor zullen dus nimmer donaties of sponsorgeld van derden worden aangewend. Wij vinden het wel zo eerlijk om dat duidelijk te vermelden.

Onze reisverhalen houden we bij op deze blog. We nodigen iedereen uit om mee te lezen en eventueel een reactie te plaatsen.

Met vriendelijke groeten Henny en Amber