Amber_in_Gambia.reismee.nl

Profiel

Naam Amber

Datum vertrek: maandag 05 november 2018
Dagen onderweg: 38
Dagen te gaan: onbekend

Momenteel in: Gambia

Over mij/mijn reis

 
Graag stel ik me even aan jullie voor:  

IK ben Amber. Enkele jaren geleden reisden Henny en ik voor het eerst naar Gambia. We leerden het land Gambia en zijn bevolking kennen en beiden maakte een diepe onuitwisbare indruk. Want ook al is Gambia één van de armste landen in Afrika, en zijn er heel veel dingen die er veel beter zouden kunnen,  de inwoners zijn enorm vriendelijk en sociaal. Al hebben zij doorgaans werkelijk gebrek aan alles, ze zijn gastvrij, respectvol en hartelijk en delen het weinige dat ze hebben bovendien nog graag met anderen.

Wij waren voor een vakantie in Gambia, maar ook was ik op zoek naar een land om mijn jeugddroom te gaan verwezenlijken: "Als ik wat ouder was verhuizen naar een Afrikaans land en daar vrijwilligers werk te gaan doen om kinderen en hun ouders een steuntje in de rug te gaan geven en daar dan ook te gaan wonen en mijn oude dag door te brengen"

We wilden daarom tijdens ons verblijf ook vooral de manier van leven van de lokale bevolking ontdekken. Immers dàt is het "echte" Gambia en niet datgeen wat je ziet in de toeristenzones. We bezochten daarom niet alleen toeristische attracties, maar ook diverse compounds waarin de lokale bevolking leeft, een lokale kliniek, wat gemeenschappelijke tuinen en een aantal schooltjes. 

Wat ons diep raakte was de enorme armoede en tegelijkertijd ook de positieve uitstraling van de mensen. We voelden ons hier enorm bij thuis. Het was alsof we hier al jaren kwamen. We hadden kleding bij ons en schoolspullen en groentezaden, en hebben dat her en der verdeeld. Ook hebben we enkele balen rijst uitgedeeld. Terug in Nederland hebben we ervaren, dat een deel van ons hart in Gambia was achter gebleven. Het land in al zijn facetten is echt een deel van ons geworden.

Onze liefde voor Gambia en zijn inwoners is groot, en dus hebben we een initiatief opgezet, waarmee we door middel van donaties en sponsoring via onszelf en derden,  directe kleinschalige steun ter plaatse proberen aan te bieden aan diverse projecten om zo de mensen te helpen. Wij willen dit doen zonder tussenkomst van grote commerciële hulporganisaties waar veel geld verdwijnt aan allerlei andere kosten. We willen daarom alles zelf in de hand houden.

Voor meer info verwijs ik u graag naar de website van het initiatief.    (http://amhen-for-gambia.jouwweb.nl/ )

Inmiddels is het zover dat ik bijna mijn droom ga verwezenlijken en definitief vertrek naar Gambia. Henny zal ons initiatief vanuit Nederland blijven ondersteunen. Onze vroegere reisverhalen uit Gambia, en mijn toekomstige belevenissen zal ik gaan bijhouden op deze blog. We nodigen iedereen uit om mee te lezen en eventueel een reactie te plaatsen.

Met vriendelijke groeten  Amber